Eén dag in Tilburg: alle hoogtepunten in een dagprogramma!

Een dagje naar een andere stad: heerlijk! Ook Tilburg is erg in trek bij dagjestoeristen. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat het een leuke stad is, maar ook omdat het compact is en daarom perfect voor een kort bezoek. Dit dagprogramma zal je helpen het meeste uit je bezoek te halen. Dus hierbij een dagprogramma boordevol activiteiten voor een kort bezoek aan Tilburg! Tip: huur een OV-fiets. Eigenlijk alles is op loopafstand (alleen het bos dat we noemen ligt wat verder), maar toch is het heerlijk om met de fiets wat afstanden af te kunnen leggen. Door heel Tilburg liggen gratis fietsenstallingen waar je de OV-fiets altijd kwijt kunt.

9:00 uur - Ontbijt bij Locals Tilburg

Begin je dag met een smakelijk ontbijt bij Locals Tilburg, een gezellig café in het hart van de stad. Proef de lokale lekkernijen en geniet van een kop koffie met eventueel een huisgemaakt gebakje voordat je aan je dagje Tilburg begint. En terwijl je hier bent, kun je je meteen wat inlezen over wat je echt niet mag missen tijdens je korte bezoek aan Tilburg.

10:00 uur - Bezoek de Spoorzone

Na het ontbijt ga je op pad naar de Spoorzone, een voormalig industrieel gebied dat is omgetoverd tot een levendig stukje stad. Bekijk de moderne architectuur en geniet van de hippe en jonge sfeer die er hangt. In de Spoorzone vind je ook de LocHal, een indrukwekkende bibliotheek (die wereldberoemd is) en tevens een creatieve hotspot is geworden. Iedereen komt hier: toeristen, bewoners, studenten, werkenden die een afspraak op locatie hebben en ga zo maar door!

Spoorzone Tilburg

11:30 uur - Ontdek de Piushaven

Een bezoek aan Tilburg is niet compleet zonder een korte wandeling langs de Piushaven. Een stukje rust midden in de stad. Geniet van de sfeer van deze vernieuwde haven, waar je allerlei restaurants, bars en winkels vindt. Neem even de tijd om te ontspannen aan het water en bekijk de boten die er liggen. Je kunt hier in de zomer ook lekker picknicken langs het water op een vlonder.

12:30 uur - Lunchen op het Piusplein

Trek gekregen van alle indrukken? Ga dan voor een lunch naar het Piusplein. Je vindt daar van eetcafé tot restaurant en allemaal iedere dag geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Een simpele tosti tot liquid lunch: het is helemaal aan jou!

14:00 uur - Cultuur en geschiedenis in het centrum

Er moet natuurlijk ook wat cultuur gesnoven worden! Duik in het culturele erfgoed van Tilburg door een bezoek te brengen aan het Textiel Museum of bijvoorbeeld Museum De Pont, beide gevestigd in het stadscentrum en zeer bekend onder Tilburgse toeristen. En terecht ook trouwens! Deze musea bieden een mix van kunst en geschiedenis en geven een uniek inzicht in de stad en bijbehorende historie.

15:30 uur - Wandelen in de Oude Warande

Ontsnap aan de drukte van de stad en breng wat tijd door in de Oude Warande, een groot en ruim bos buiten het centrum (vandaar de OV-fiets). Je kunt hier wandelen en zelfs ook genieten van een kopje koffie in het hart van het bos bij Grotto. Het is de perfecte plek om lekker even te ontspannen en tot rust te komen tijdens een dagje stad.

17:00 uur - Borreltijd!

Na een actieve dag is het tijd om te ontspannen met een borrel. Bezoek een van de gezellige cafés of bars in het centrum van Tilburg en proef enkele lokale bieren of een verfrissende cocktail. Maak kennis met de gastvrije sfeer van de stad! Tijdens een dagje Tilburg wil je natuurlijk zoveel mogelijk gezichten van de stad leren kennen. Na Locals, het Piusplein, de Piushaven en Grotto is het daarom tijd voor een écht speciaalbiercafé met bitterballen. Onze tip: Burgemeester Jansen of Kandinsky.

19:00 uur - Dineren in de stad

Sluit je dag in Tilburg af met een heerlijk diner! Overal kun je terecht voor een lekker, leuk en smaakvol diner. Een paar van onze aanraders? RAW in de Spoorzone, Hooked op de Korte Heuvel, Café Mimi buiten het centrum, Slagroom Eten & Drinken op het Piusplein, RAK in de Piushaven en nog veel meer!

21:00 uur - Tilburgse gezelligheid in de binnenstad

Voordat je dag in Tilburg ten einde loopt, ga je naar de bruisende binnenstad. Geniet van het nachtleven, bezoek een concert in een van de muziekpodia of dans de nacht weg in een van de clubs. Tilburg staat bekend om zijn levendige avondsfeer, dus zorg ervoor dat je deze energieke kant van de stad ervaart!

Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken, dus als je de tijd hebt, blijf dan gerust langer! Maar als je Tilburg in één dag wilt verkennen, biedt dit dagprogramma je een mooie mix van cultuur, geschiedenis, lekker eten en gezelligheid!

Vorige
Vorige

Tilburg met mooi weer: de 8 leukste activiteiten

Volgende
Volgende

Tilburg Koningsdag 2023: wat te doen?