Tilburg met mooi weer: de 8 leukste activiteiten

Weekendje Tilburg geboekt of dagje Tilburg gepland en prachtige weersvoorspellingen? Tilburg is met mooi weer een fantastische plek om te zijn. Met een groot scala aan activiteiten waarbij je ultiem kunt genieten van de zon en het mooie weer! Denk aan zwemmen in natuurwater, chillen in het park, ijsjes eten bij de grootste ijszaak van Tilburg, wandelen in het bos en nog veel meer. Ook vertellen we je de terrassen met de meeste zonuren in Tilburg. Hieronder vind je acht tips en activiteiten voor Tilburg met mooi weer! Is de weersvoorspelling (gedeeltelijk) niet zo mooi? Lees dan ook onze tips voor Tilburg met slecht weer.

1. Chillen in het Spoorpark

Oh wat kun je toch heerlijk genieten in het Spoorpark. Even afkoelen door pootje te baden in de fontein of in de vijver, lekker chillen op een kleedje op het gras, een verfrissend drankje halen bij de Kiosk of bij de Albert Heijn XL om de hoek en uitzicht op een heerlijk groen park. Weinig dingen lekkerder op een zonnige dag in Tilburg! En heb je daarna geen zin meer om een avondmaaltijd te verzorgen, haal dan een lekkere pizza bij Popi Pizza om de hoek, of ga een hapje eten in het T-Huis midden in het park. Een fantastische horecazaak voor jong & oud!

Spoorpark Tilburg

 2 .Arbie’s Beachhouse & Strandbad de Rauwbraken

Een Beachhouse vlakbij Tilburg? Jazeker! Arbie’s Beachhouse ligt in Berkel-Enschot (een kwartiertje fietsen van Tilburg centrum) en biedt alles wat je wil op een zomerse dag. Een kleurrijk terras, ruime keuze uit cocktails, een beachy muziekje en uitzicht op de natuurplas: Strandbad de Rauwbraken. Waar je uiteraard een heerlijk verfrissende duik kunt nemen alvorens je het terras op duikt! De beste samenvatting van een dagje hier vertoeven: biertje in de hand, voetjes in het zand!

Arbie's Beachhouse

 3. IJsje bij Intermezzo

IJsjes eten is natuurlijk de beste remedie tegen warmte. Of moeten we zeggen warmte is het beste excuus voor een ijsje in Tilburg met mooi weer? Hoe dan ook, bij Intermezzo kun je altijd een fijne pauze houden. Een overvloed aan lekkere smaken en iedere maand is er ook een wisselende (en zeer unieke) smaak verkrijgbaar. Je vindt deze ijszaak in hartje centrum van Tilburg, dus je komt er altijd langs!

4. Boswandeling in de Warande

In het bos is het altijd fantastisch vertoeven op zonnige dagen. Of het nou de lentezon of de zomerse hitte is, het Warandebos is the place to be. In het midden van het bos vind je Grotto voor alle (afhaal)versnaperingen die je nodig hebt. Je kunt deze heerlijk op de bankjes van de open plek opeten. En daar is natuurlijk ook een doggy bar aanwezig! Wil je dichtbij Tilburg overnachten en ook genieten van de rust? Dan is Auberge du Bonheur (gelegen in de Warande) een fantastische plek om te slapen!

 5. Bootje huren in de Piushaven

In de Piushaven kun je allerlei zomerse activiteiten boeken. En het leuke is, deze haven ligt in het hart van Tilburg, middenin het centrum. Je kunt er kano’s huren of sloepjes. Ook kun je er lekker picknicken op de vlonders langs het water. Ben je met een groep in Tilburg? Overweeg dan zeker om een pizza-boot of BBQ-boot te huren. Alles wordt dan verzorgd en je kunt je eigen eten maken op de boot, lekker met je gezicht in het zonnetje!

 6. Terrassen in Tilburg

Tilburg heeft natuurlijk oneindig veel leuke terrassen en horecazaken. Met mooi weer is het echter soms een kunst om een plekje te vinden in de zon. Daarom geven we je hierbij een aantal tips (voor als je Tilburg nog niet zo goed kent) waar je de grootste kans hebt om een zonplekje te bemachtigen. En dus van terrassen die ook sowieso in de zon liggen, want dat is niet altijd zo natuurlijk. Je kunt voor een zonnig terras in Tilburg terecht bij onder andere:

RAW Tilburg

 7. Evenementen in Tilburg

Mooi weer betekent vaak dat er ook het een en ander aan evenementen te beleven is in Tilburg. Denk aan de Tilburgse Kermis, Spoorpark Live, Roadburn, Tilburg Ten Miles, TOP-week Tilburg Wilhelminapark viert de zomer en nog veel meer! Neem een kijkje op onze evenementenkalender zodat je precies weet waar je van kan meegenieten als jij naar Tilburg komt!

8. Proeflokaal La Trappe

Buiten het centrum van Tilburg vind je – na een fantastische fietstocht door het groen – Proeflokaal La Trappe. Je kunt er met een OV-fiets, of eigen fiets goed naartoe en op locatie kun je ook nog eens heerlijk wandelen. En ook niet onbelangrijk: je kunt er genieten van unieke speciaalbieren met lekkere borrelhappen op een zonovergoten terras. Uiteraard kun je er ook nog verschillende rondleidingen doen! 

Volgende
Volgende

Eén dag in Tilburg: alle hoogtepunten in een dagprogramma!