De leukste scooter routes rondom Tilburg

Niet alleen het centrum van Tilburg sprankelt, ook de omgeving is meer dan de moeite waard om een bezoek te brengen. Een scootertje huren en daarmee de stadse en bosrijke omgeving verkennen, dat klinkt toch als muziek in de oren? Huur bijvoorbeeld een Vespa in hartje centrum, namelijk in de Piushaven. De wind door je haren en een scooter tot je beschikking is natuurlijk nog niet voldoende, want je moet wel weten waar je naartoe wil. Om je het uitzoekwerk te besparen, zetten we de leukste scooter routes rondom Tilburg voor je op een rij!

1. Scooteren langs het La Trappe Trappistenklooster en Herberg in den Bockenreyder 

Op ongeveer een kwartiertje scooteren vanuit de Piushaven is het La Trappe Trappistenklooster gelegen. Het eerste gedeelte van dit stuk kun je heerlijk langs het kanaal brommen. Eenmaal aangekomen bij het klooster word je verwelkomd door een uitgestrekt terras midden in de natuur. De monniken brouwen in dit klooster de verschillende bieren van La Trappe. Ook rondleidingen en excursies zijn mogelijk door de kelders en langs de vaten. Na het klooster vervolgden we de tocht naar Haghorst en Diessen. In deze wat boerse dorpjes heerst een rustgevende sfeer en kun je bovendien bij het centrale lunchcafé lekker lunchen. 

Met een gevuld buikje kun je de tocht vervolgen richting Esbeek en Hilvarenbeek. De avonturiers nemen de short-cut over de onverharde wegen, maar ook de geasfalteerde landweggetjes brengen je op plaats van bestemming. In de omgeving waar je aankomt kun je een bezoek brengen aan Herberg in den Bockenreyder. Je kunt daar prachtig wandelen langs het meer en genieten van een goed stuk appeltaart. Eventueel kun je later nog een afzakkertje nemen op het gemoedelijke Vrijthof in Hilvarenbeek. Vanuit Hilvarenbeek kun je terug scooteren via de Goirlese dijk waarna je binnen een half uurtje weer in de Piushaven staat!

2. Scooteren door de natuur en de Loonse en Drunense Duinen 

Je zou het misschien niet zeggen wanneer je nog door de buitenwijken van Tilburg rijdt, maar de natuur die je rondom Tilburg vindt is prachtig! Om allereerst lekker even wat kilometers te maken is de eerste stop Geertruidenberg. Eenmaal aangekomen in het mooie en kleine centrum is het waarschijnlijk wel tijd voor een kopje koffie. Daarna wordt het tijd om de tocht richting de Loonse en Drunense Duinen te vervolgen. Je komt er door via Keizersveer te Touren. Als je echt de sfeer van de Duinen wil proeven, let dan goed op dat je de route er dwars doorheen neemt en niet de route die erlangs af loopt. Ergens in het midden kun je de scooter even parkeren en bijvoorbeeld lekker picknicken in de duinen. Liever genieten van een verzorgde lunch? Dan ben je bij De Rustende Jager aan de rand van de duinen aan het goede adres! Nog wat tijd over? Tour nog even door de schattige straatjes van Tilburg. Misschien kom je nog wel op plekken waar je nooit geweest bent! 

Kortom, een scootertje huren zorgt voor een hele dag vermaak en plezier. Bovendien huur je een Vespa voor ongeveer €35 per dag dus is het ook nog eens heel erg betaalbaar! Heb je vragen over het huren van een scooter rondom Tilburg? Stuur ons dan een berichtje!

Vorige
Vorige

Tilburg met slecht weer: de 9 leukste activiteiten!