Tilburg met slecht weer: de 9 leukste activiteiten!

Weekendje Tilburg geboekt dat letterlijk in het water dreigt te vallen? Geen probleem, want Tilburg heeft een scala aan activiteiten te bieden waarbij je geen enkele last hebt van het slechte weer! Denk aan indoor game-hallen, knusse bierproeverijen en culturele hoogstandjes die (met verwarming) te bewonderen zijn. Hieronder vind je tien tips voor overdekte dagjes uit in Tilburg!

1. Prison Island bij Non de Jeu

Als je érgens geen last van kou en regen hebt, dan is het wel bij Non de Jeu. Deze ondergrondse hal creëert de ideale borrelsfeer én een hele toffe activiteit. Naast een aantal jeu de boules banen bieden ze namelijk ook een activiteit genaamd ‘Prison Island’. Met je team scoor je zoveel mogelijk punten in de 30 cellen die een uitdaging bieden in spelvorm. Drink na afloop lekker een borrel aan de bar! 

2. Een rondleiding door brouwerij La Trappe

Als we het over regionaal speciaalbier hebben, dan kan La Trappe in ieder geval niet ontbreken in de lijst. De locatie van de brouwerij is prachtig. Middenin de bossen waardoor je er een heerlijke rust ervaart. Maar niets lekkerder dan de biertjes zelf natuurlijk. Leer tijdens een rondleiding van alles over het kloosterleven en de verschillende soorten biertjes van La Trappe. 

3. Film & Food bij culturele bioscoop Cinecitta

In een monumentaal pand in het centrum van Tilburg vind je de bioscoop Cinecitta. Niet zomaar een bioscoop, maar eentje met een rijke geschiedenis en oneindige mogelijkheden wat betreft type films. De bioscoop draait van documentaires tot mainstreamfilms. Bovendien kun je heerlijk lunchen of dineren in de bijbehorende Ristobar!

4. Ontsnap uit het doolhof Doloris

In Doloris kun je je zeker een paar uur lekker verliezen in een sprookjesachtige droomwereld. Verdwaal in het doolhof met ongeveer 40 kamers die unieke kunst, sluipweggetjes en mysterieuze spullen tonen. Het is een ware experience zonder dat je er écht iets voor hoeft te doen. Na afloop kun je de industriële lift naar het (gedeeltelijk overdekte en verwarmde) dakterras nemen voor een welverdiend hapje en drankje. 

5. Bubbelen in Spa Puur

Spa Puur is een van de sauna’s in en rondom Tilburg. Het is een relatief kleine sauna en daarom ook goed betaalbaar. Je kunt er echter alles doen wat je tijdens een dagje sauna wenst. Er zijn bubbelbaden, stoombaden, zwembaden, sauna’s, dompelbaden en nog veel meer. En natuurlijk kun je er ook lekker eten of van een ontspannende massage genieten! 

 6. Indoor games bij Dolfijn Tilburg 

De Dolfijn is volgens henzelf ‘the plays to be’ en dat kunnen we zeker beamen. Zowel jong als oud kan zich vermaken in deze indoorhal. Onder andere met de bowlingbanen, escaperooms en minigolf. En misschien zelfs leuk om de dag af te sluiten in een van de karaoke rooms (met de nodige versnaperingen uiteraard)!

7. Bezoek het Natuurmuseum Brabant 

Behoefte aan een leuke én leerzame dag zonder nat te regenen? Breng dan zeker een bezoek aan het Natuurmuseum Brabant. Het is een familiemuseum, dus ook écht een aanrader als je op zoek bent naar een activiteit die leuk is voor kinderen. Bezoekers kunnen er van alles leren over (jawel je raadt het al) de natuur. Voor kids in de vorm van ontdektochten en voor volwassenen bijvoorbeeld door lezingen en andere activiteiten! 

8. Indoor jeu de boulen bij Boules Bites Bar

Deze hippe ingerichte bar biedt de hele middag vermaak in de vorm van jeu de boules toernooitjes. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je op een relaxte manier lekker boulen met je gezelschap. De Boules Bites Bar ligt super centraal in Tilburg dus ook over het vervoer hoef je niet na te denken. 

9. Uitgebreid dineren bij Gastrobar RIX (of thuis mét Gastrobar RIX)

Eventjes uit eten kan natuurlijk altijd maar een diner bij Gastrobar RIX is een ware experience. Het is dan ook niet voor niets dat hun meest interessante menu de ‘Rixperience’ heet. Tijdens dit zevengangen verrassingsdiner (dat overigens ook verrassend betaalbaar is) geniet je op een laagdrempelige manier van culinaire hoogstandjes. Bovendien wordt er bij iedere gang een bijpassend drankje geserveerd. Bezoek je Tilburg in (gedeeltelijke) Lockdown? Geen probleem. Contact dan Gastrobar RIX voor de mogelijkheden voor een thuisdiner!

Vorige
Vorige

Ontspannen in de Tilburgse natuur, 8x de fijnste plekken!

Volgende
Volgende

De leukste scooter routes rondom Tilburg