Ontspannen in de Tilburgse natuur, 8x de fijnste plekken!

Tilburg een stenen stad? Alles behalve! Tilburg is een ontzettend grote inhaalslag aan het maken op het gebied van natuur en vergroening. Er poppen nieuwe parken op en bomen schieten bij wijze van spreken uit de grond. Bossen en natuurparken krijgen steeds meer aandacht en worden goed bijgehouden. En alsof dat nog niet voldoende is, kun je inmiddels in Tilburg ook genieten van gezellige plekken aan het water. En dat middenin het centrum! Deze acht plekken zijn perfect om te kunnen ontspannen in de Tilburgse natuur. 

1. Het Spoorpark 

Op initiatief van de burgers is dit voormalig braakliggende terrein inmiddels omgetoverd tot een prachtig stadspark. Het ontbreekt er aan niets! Er is water om pootje te baden, een café voor de nodige versnaperingen en een groot grasveld om in te chillen. En niet te vergeten: vanaf de Kempentoren die je vanuit het Spoorpark kunt bezichtigen heb je een prachtig uitzicht over de stad! Daarnaast ligt er een speelpark voor skaters en fietsers in het park én kun je er gebruik maken van een toilet. ’s Avonds gaat het park op slot en iedere dag wordt het helemaal schoongemaakt en opgeruimd.  

2. De Oude Warande

Een van de bossen die Tilburg rijk is, is de Oude Warande. Een overzichtelijk bos waar je helemaal tot rust kunt komen. Je kunt er naar hartenlust wandelen en ook kids kunnen hun hart ophalen in de natuur. Centraal in de Oude Warande ligt het café Grotto: dé plek om een lekker bakkie koffie te halen of een vers stuk appeltaart met slagroom. 

 3. De Loonse en Drunense Duinen 

Iets buiten Tilburg vind je de Loonse en Drunense Duinen. In feite een bijzonder natuurverschijnsel in Nederland (gezien het feit dat Tilburg helaas niet aan zee ligt). Deze uitgestrekte vlakte met voornamelijk fijn zand wordt dagelijks druk gebruikt door fietsers en wandelaars. Het is de ideale plek om lekker even uit te waaien na een dag in de stad!  

4. De Piushaven 

Hoewel het midden in de stad ligt, kunnen we de Piushaven toch zeker wel een stukje natuur noemen als je het ons vraagt. Pootje paden, schaatsen, zwemmen: het gebeurt allemaal in de Piushaven. Vele horecazaken zetten hun terrasjes nog net niet aan het water en ook dineren óp het water is er mogelijk. Loop een stukje verder de haven uit en je staat binnen no-time in de groene weilanden. 

5. Het Wilhelminapark 

Een van de grootste stadsparken van Tilburg is het Wilhelminapark. Veel jaarlijkse evenementen vinden hier plaats en in de tussentijd worden de grasvelden druk gebruikt. Onder andere door sporters en wandelaars maar er wordt in de zomer ook lekker geborreld. Het Wilhelminapark is onder andere zo populair omdat je er ook van verschillende meertjes en vijvers kunt genieten!

6. Het Wandelbos 

Aan de rand van Tilburg vind je het Wandelbos. Een goed bijgehouden bos met genoeg groen! Aan de rand van het bos vind je een grote kinderboerderij voor kinderen en midden in het bos ligt ook nog een grote speeltuin verstopt. Uiteraard kun je in en rondom het bos terecht voor een kop koffie! 

7. Moerenburg 

Moerenburg is een groot natuurgebied aan de zuidoostkant van Tilburg. Je kunt er wandelen, fietsen en nog veel meer! Omdat er zoveel ruimte is in dit gebied, zijn er vandaag de dag nog veel meer mogelijkheden bijgekomen. Zo vind je er ook een aantal stadstuinen en sportaccommodaties. En vergeet natuurlijk niet lekker te lunchen bij Café Zomerlust. Een populaire spot onder de wielrenners die hier op zondag even een afzakkertje komen halen. 

8. Het Leijpark 

Ook het Leijpark is een heerlijk groen park in Tilburg. Aan stadsparken immers geen gebrek! Een populaire plek om met een hapje en een drankje uit de supermarkt neer te strijken en van de zomeravonden te genieten. Daarnaast wordt het park natuurlijk drukbezocht door sporters en wandelaars. Houd ook zeker de agenda van het Leijpark in de gaten want geregeld vinden hier leuke feestjes plaats! 

Vorige
Vorige

De leukste lockdown-activiteiten in Tilburg!

Volgende
Volgende

Tilburg met slecht weer: de 9 leukste activiteiten!