De leukste winterse activiteiten in Tilburg!

Of je het nou wil geloven of niet, de winter is (gevoelsmatig) aangebroken. Koude ochtenden en warme jassen zijn een feit. Daar moeten we in Tilburg natuurlijk het allerleukste van maken want we kunnen het nou eenmaal niet veranderen. Om te beginnen is er daarom in de stad overal gezellige kerstverlichting opgehangen. Lichtgevende letters Tilburg op het Pieter Vreedeplein, lichtsnoeren in het dwaalgebied boven de straten en nog veel meer. Daar horen natuurlijk ook toffe winterse evenementen bij en die zijn er in overvloed. Waar moet je dan wezen? Check hieronder alle activiteiten en bezigheden die in ons favorietenlijstje behoren!

1. Wintertuin Spoorpark

Het Spoorpark kon natuurlijk niet achterblijven en is de perfecte locatie voor wat gezellige activiteiten in een winters Tilburg. Vandaar dat de Wintertuin dit jaar in het Spoorpark georganiseerd wordt. Van 16 tot en met 18 december kun je hier terecht voor een winterdorp, volledig in thema! Alsof je door de kerstmarkten van Londen struint (met een klein beetje inlevingsvermogen uiteraard). Het programma is als volgt: op vrijdag 16 december geniet je van een toffe silent disco, op zaterdag 17 december van het Wintertuin Festival met optredens van onder andere Tino Martin en Team Disco Snolly en op zondag 18 december van het Winterbieren Festival (gratis toegang). Meer informatie en eventuele tickets voor deze lekkere decemberactiviteit in Tilburg vind je hier.

Wintertuin Tilburg

2. SantaRun Tilburg

In vele steden en dorpen wordt jaarlijks een SantaRun voor het goede doel georganiseerd. Dit jaar ook in Tilburg en dat is natuurlijk een feestje! De laatste editie werd in 2013 georganiseerd en was een groot succes. Dit jaar zijn ze terug van weg geweest en wordt het nóg leuker dan voorheen. En jij kunt dus meedoen! Zaterdag 17 december om 19:00u starten ze op het Piusplein een run van vier (of twee als je maar één rondje loopt) kilometer door de leukste straten en pleinen van Tilburg. Eigenlijk een soort stadstour in Kerstmannenpak. Dat Kerstmannenpak dat krijg je gratis bij je ticket, tickets kun je voor €15 p.p. hier bestellen en de opbrengsten gaan naar het Ronald Mc Donaldhuis in Tilburg om te zorgen dat ouders dichterbij hun zieke kinderen in het ziekenhuis kunnen overnachten.

SantaRun Tilburg

3. De grootste Après Ski Party van Tilburg

Uiteraard gaan ze de SantaRun afsluiten met een onwijs gezellige borrel. En met of zonder ticket ben je ook meteen uitgenodigd bij het feest op de vooravond. Pista - de grootste Après Ski Party van Tilburg - vindt plaats op 16 december op het Piusplein. Lekker borrelen met natuurlijk veel Schnaps en biertjes!

Wil je wel iets meedoen voor het goede doel maar kun je niet op 17 december mee de SantaRun lopen? Misschien is het dan wat voor jou om vrijwilliger te worden bij het Ouderenontbijt op 22 december voor Stichting Met je Hart. Je kunt je hier aanmelden.

Winter Tilburg

4. Het IJsparadijs

De naam zegt het al een beetje, want in een ijsparadijs kun je natuurlijk…schaatsen! Dus over winterse activiteiten in Tilburg gesproken: van 2 december tot 8 januari kun je terecht op de schaatsbaan op het Pieter Vreedeplein. Oh en die schaatsbaan is niet het enige waar je je mee kunt vermaken. Van 10 tot 24 december wordt deze beleving in Tilburg aangevuld met een levende kerststal en uiteraard mag je de dieren in deze gezellige stal weer knuffelen. Andere jaren was dit namelijk een groot succes voor alle kids en andere liefhebbers van dieren! Ook live optredens en de ronddraaiende carroussel gaan een feit worden tijdens de winter in Tilburg. Lees meer over het IJsparadijs!

IJsparadijs Tilburg

5. Winter in de stadhuisstraat van Tilburg

Ja deze ontzettend gezellige Tilburgse horecastraat vindt het in het weekend voor Kerstmis tijd voor wat leuke evenementen. Op vrijdag 16 december kun je daarom je favoriete nummertjes aanvragen tijdens de Jukebox Night. Op zaterdag 17 december wordt er lekker als vanouds meegezonden tijdens Winter Zingt (afgeleid van Tilburg Zingt waarbij er altijd heerlijke nummers door het centrum van Tilburg klinken). En op zondag 18 december kun je lekker napraten over de avond ervoor tijdens de winterbierenmiddag in de Stadhuisstraat. Kortom: je hoeft je dit weekend niet te vervelen.

Heb je zo een beetje inspiratie opgedaan om die donkere dagen lekker wat (kerst)licht te geven en op pad te gaan? Hopelijk hebben we je daar een beetje bij kunnen helpen. Tilburg doet er gelukkig alles aan om iedereen een vreugdevolle en gezellige winter te bieden. Wat een mooi stadje is het toch! Op de hoogte blijven van onze Tilburg Tips? Volg ons op Instagram.

Winter Tilburg
Vorige
Vorige

Met kinderen uit eten in Tilburg: kindvriendelijke restaurants!

Volgende
Volgende

Hemelvaartsdag 2022 in Tilburg: wat te doen?