Hemelvaartsdag 2022 in Tilburg: wat te doen?

Heerlijk zo’n extra vrije dag! Het weekend van Hemelvaart is altijd een feestje voor degenen die een mooi contract hebben bij een gezellig bedrijf. Een gratis vakantiedagje dus. En die moet je goed benutten, toch? Daarom in deze blog het antwoord op een hele belangrijke vraag: wat is er in Tilburg te doen met Hemelvaartsdag in 2022? Genoeg!

Tilburg zou Tilburg niet zijn als er niet voldoende vermaak te vinden was. De agenda staat namelijk weer bomvol met borrels en andere gezelligheid. We zetten de leukste tips voor je op een rij. Oja, en omdat het een vrije dag betreft hebben we in dit geval even Tilburg en omstreken meegenomen in onze tips voor Hemelvaartsdag.

Hemelvaartsdag 2022 Tilburg

1. Mout Bierfestival

In dat heerlijke Spoorpark van ons, daar worden echt ontzettend leuke events georganiseerd. De volgende in de rij: het Mout Bierfestival op Hemelvaartsdag! Een festival dat helemaal in het teken staat van… (je raadt het al)…bier! En daar hoort natuurlijk ook lekker eten, goede borrelhapjes, gezellige muziek en een toffe sfeer bij! Als het goed is met een lekker zonnetje en met een hoop mensen. De perfecte locatie voor een mooi feestje! Zet je hem in je agenda?

Hemelvaartsdag Tilburg

2. Picknicken in het park

Het kan natuurlijk dat je denkt, leuk al die muziek, biertjes en drukte, maar ik wil ook gewoon even ontspannen. Dat begrijpen we natuurlijk als geen ander. Het is immers ook jouw donderdag en je hebt waarschijnlijk hard gewerkt afgelopen tijd. Dus hierbij een tip om met Hemelvaartsdag in Tilburg lekker te kunnen ontspannen: picknicken in het park! Welk park dan? Wat dacht je van het Spoorpark, het Wilhelminapark of het Leijpark? Aardbeien mee, drankje mee, frisbee mee en lekker relaxen!

Hemelvaartsdag Tilburg

3. Jong Tilburg Zingt

Weet je nog hoe leuk Tilburg Zingt was op Koningsdag? En jong geleerd is oud gedaan, toch? Dus nu een mega toffe editie voor de kids. Lekker meezingen op heerlijke (Hollandse) nummers. Het evenement vindt plaats in de Stadhuisstraat en start in de middag rond 13:30u. Het belooft nu al een heerlijke middag te worden, zowel voor jou als voor de kids!

4. Op Safaritocht bij de Beekse Bergen

Bij een lang weekend hoort vaak ook een andere accommodatie dan je thuis gewend bent! Bij Safaripark de Beekse Bergen kun je heerlijk overnachten en tevens van een indrukwekkende safari genieten. Wakker worden in de natuur, tussen de dieren en hopelijk ook met een zonnetje. Als het lekker weer is kun je er ook voor kiezen de volgende dag lekker op het nabijgelegen strand van de Beekse Bergen te vertoeven. Kortom, voor ieder wat wils en genoeg vermaak!

5. Shop till you drop

Het was natuurlijk al een donderdag en daarmee een koopavond, maar met Hemelvaart aan er nog meer winkels langer open dan anders. Check uiteraard bij de winkels zelf de juiste openingstijden, maar wij kunnen je vast verklappen dat het gezellig druk wordt in de winkelstraten. De ideale avond om vervolgens het terras op te schuiven.

6. Over dat terras gesproken…

Een terrasje pakken op een vrije donderdag, dat klinkt goed toch? Tilburg heeft verschillende horeca-pleinen die we uiteraard aanraden. Zeker op Hemelvaartsdag kun je een heerlijke sfeer verwachten. Borreltje op de Heuvel, bitterbal in de Stadhuisstraat en de kroeg in op het Piusplein.

Hemelvaartsdag Tilburg

7. Piushaven Culinair

En mocht je zowel fan zijn van het terras als van varen? Dan is wellicht Piushaven Culinair iets voor jou! Op een boot krijg je een diner voorgeschoteld van een Tilburgs restaurant. Tijdens het diner vaar je lekker rond in de Piushaven en geniet je van het uitzicht op de stad en de omgeving. Check de pagina van Piushaven Culinair om te bekijken waar en hoe je kunt reserveren voor dit diner!

Vorige
Vorige

De leukste winterse activiteiten in Tilburg!

Volgende
Volgende

Feestje geven in Tilburg? De leukste locaties!