Met kinderen uit eten in Tilburg: kindvriendelijke restaurants!

Altijd gezellig die kids mee op pad, maar waar ga je dan uit eten als je in Tilburg bent? In het gemiddelde restaurant dat je kunt vinden moeten ze waarschijnlijk langer stil zitten dan ze lief is. Maar geen zorgen: we zijn hier om je te helpen. Daarom hebben we de meest kindvriendelijke restaurants van Tilburg op een rijtje gezet. Bij deze restaurants kun je met kids terecht wanneer je er lekker een avond uit wil met z’n allen. Tipje van de sluier: bij één van onderstaande restaurants eten kinderen onder de tien jaar zelfs gratis!

1. Het Ketelhuis

Net buiten het centrum van Tilburg ligt het Ketelhuis. Een hartstikke gezellige plek! Leuk voor jezelf: het restaurant is gevestigd in een oud monumentaal pand. Leuk voor de kinderen: er is een buitenspeeltuin en een binnenspeeltuin beschikbaar. Oh en de pannenkoeken op de kaart doen het natuurlijk ook altijd goed. Geen fan van pannenkoeken? Geen probleem, want er is een volledige kinderkaart om uit te kiezen. En voor jezelf heb je ook de keuze uit allerlei gerechten (lunch, diner en borrel).

Ketelhuis Tilburg

2. Happy Italy

Bij deze lekkere Italiaan ontbreekt het je aan niets wanneer je in Tilburg uit eten wil met kinderen. Ten eerste is het een enorm betaalbare kaart, krijg je snel eten (wat vaak best gewaardeerd wordt door de kleine koters) én kunnen ze boven lekker klimmen en klauteren in het (veilige) speelparadijsje. En tja, als er een pizza met Nutella en aardbeien op de kaart staat, dan kan het bijna niet anders dan dat de kids iets vinden wat ze lekker vinden bij de Happy Italy in Tilburg.

 3. Café Brandpunt  

Dit bruine café is wellicht niet de eerste plek waar je op het oog naar binnen zou lopen als je met kinderen een restaurant in Tilburg aan het zoeken bent. Maar het zou zonde zijn om het niet te doen. Per volwassene die een hoofdgerecht bestelt eet er namelijk één kind een gratis gerecht. En dat bestaat niet uit drie frietjes: je krijgt een volwaardig bord met keuze uit van alles. Afgemaakt met appelmoes natuurlijk. Café Brandpunt heeft een groot terras waar je in de zomer heerlijk in de zon kunt zitten. In de winter kun je bovendien lekker voor de openhaard een tafeltje uitzoeken.  

 4. De Dolfijn  

We moeten eerlijk toegeven, dit is in eerste instantie een plek voor vermaak waar toevallig óók een restaurant bij zit. Desalniettemin is het een superleuke plek om met kinderen uit eten te gaan. Je kunt bij De Dolfijn glow in the dark midgetgolfen, bowlen (met kinderbanen) en nog veel meer. Naast deze familieactiviteit kan er vervolgens lekker gedineerd worden in het restaurant.

 5. De Zeven Geitjes

Op een kwartiertje afstand van het centrum van Tilburg vind je De Zeven Geitjes. De kinderen kunnen hier lekker rennen door de speeltuin, over het grasveld en langs het terrein van de kinderboerderij. Met een simpele maar lekkere menukaart (uiteraard aangepast op kinderen) behoort deze zeker in het rijtje van beste restaurants in Tilburg om met kinderen uit eten te gaan. Check overigens wel even de openingstijden want ze zijn niet iedere dag geopend.

 6. Anvers Tilburg

Bij deze brasserie midden in het centrum van Tilburg zijn kinderen ook meer dan welkom. Je kunt hier altijd om een kleurplaat en wat potloden vragen en tot dertien jaar is er een speciale kinder-menukaart om het betaalbaar te houden indien gewenst. De gerechten op de kaart van Anvers zijn uiteenlopend en klassiek. Je kunt hier heerlijk borrelen, lunchen, dineren en ook genieten van een breed assortiment aan speciaal biertjes.  

Anvers Tilburg
Vorige
Vorige

Met de hond wandelen in Tilburg? De beste wandelplekken!

Volgende
Volgende

De leukste winterse activiteiten in Tilburg!