Met de hond wandelen in Tilburg? De beste wandelplekken!


 

Altijd leuk om een hond mee te nemen wanneer je een bezoekje brengt aan Tilburg. De trouwe viervoeter neem je natuurlijk het liefste overal mee naartoe. Heel veel plekken, wandelroutes en natuurgebieden in en rondom Tilburg zijn hond vriendelijk. Kortom: ga je Tilburg bezoeken? Neem de hond dan gerust mee. En lees je van tevoren even in over de beste wandelgebieden en eventuele andere activiteiten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En voor dat inlezen ben je hier aan het juiste adres. Waar kun je met een hond lekker aan de wandel tijdens je bezoek aan Tilburg?

 1. De Loonse en Drunense Duinen

Net buiten Tilburg (kwartiertje met de auto, maar ook op de fiets goed te doen) vind je het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen. Een zeer bijzonder natuurverschijnsel dat, ook zonder hond, een tof uitje is. Hij staat niet voor niets op onze algemene lijst met aanraders voor een bezoek aan Tilburg. Kilometerslange zandduinen. Je kunt er heerlijk wandelen en van een bitterbal genieten bij bijbehorend restaurantje.  De hond mag er loslopen en kan lekker al zijn energie kwijt.

 2. Langs het Wilhelminakanaal

Tot aan de Lovense Kanaaldijk (of vanaf, het is maar net hoe je het bekijkt) mag je hond op heel veel plekken loslopen. Ook als je hem gewoon aan de lijn houdt is het een heerlijke wandelroute. Net buiten het centrum van Tilburg, met mooi uitzicht over het kanaal. Zeker met een ondergaande zon echt een aanrader. Hoe dichter je bij de stand komt, hoe meer leuke plekjes tegen waar je ook even kan pauzeren.  

 3. Moerenburg

Tegen het centrum van Tilburg aangeplakt zit het natuurgebied Moerenburg. Het is hier echt fantastisch! Je vraagt je af hoe het kan dat je net nog in de drukte zat en nu ineens in de rust. Er lopen hier allerlei paadjes door elkaar waar je hond goed kan snuffelen. Het voordeel van Moerenburg is dat het er heel open is. Met goed weer loop je dus lekker met je gezicht in het zonnetje!

Hond wandelen Tilburg

 4. Oude Warande

De Oude Warande is een prachtig bos in Tilburg. We blijven het zeggen, maar ook zonder hond is het een heerlijke ontsnapping aan de drukte van de stad. Bovendien heb je hier eens in de zoveel tijd een kunstexpositie met kunstwerken die er wekenlang staan. Dan moet je zeker even een kijkje gaan nemen (check hier altijd de actuele data voor Lustwarande).. Hoe dan ook, met je hond kun je hier dus heerlijk wandelen. Helemaal in het midden van het bos zit Grotto, een gezellige horecazaak (volledig diervriendelijk natuurlijk) waar je lekker koffie en gebak kunt halen. En waar altijd een doggybar beschikbaar is voor de dorst.

Hond wandelen Tilburg

 5. Het centrum van Tilburg

Als je Tilburg bezoekt met je hond, dan wil je misschien niet alleen wandelen, maar ook lekker van de stad genieten. Dat kan in Tilburg zeker. De hond is eigenlijk overal toegelaten op de openbare straten, winkelstraten, pleinen en meer. Bovendien is er de laatste jaren steeds meer groen geplaatst in het centrum. Op eigenlijk alle grasperkjes mag de hond gewoon zijn behoefte doen (mits het opgeruimd wordt natuurlijk) en zodoende kun je je hond dus gewoon het centrum van Tilburg mee innemen. Er zijn enkele restaurants waar een hond binnen niet toegelaten wordt, maar het overgrote gedeelte van de horecazaken heeft de drinkbakjes voor de hond juist al klaar staan.

Hond wandelen Tilburg

 6. De Regte Heide

In een omliggend dorp van Tilburg, namelijk Goirle, vind je de Regte Heide. Uitgestrekt, open, perfect voor honden en op een kwartiertje afstand van Tilburg. Wil je er dus even tussenuit en vanuit Tilburg met je hond ergens wandelen in de omgeving? Op de fiets of met de auto ben je binnen no-time op de Regte Heide. Uiteraard vind je in Goirle allerlei gezellige horecazaken voor een pauze.

 7. Het Wilhelminapark

Als je vanuit het centrum een korte wandeling door wat groen wil maken, dan kun je terecht in het Wilhelminapark. Hier ligt een grote vijver en wat paadjes met bruggetjes. Bovendien kan je hond op het grote grasveld lekker rennen. In de zomer zitten er op het grasveld wat mensen te picknicken, dus zul je hem misschien wat korter aan de lijn moeten houden.

Hond wandelen Tilburg
Vorige
Vorige

Tilburg met een groep – 8x toffe groepsactiviteiten in Tilburg!

Volgende
Volgende

Met kinderen uit eten in Tilburg: kindvriendelijke restaurants!